How to Disclose Expenses Paid, Accrued, or Incurred to a “Related Entity”
for Wisconsin Purposes

1. Is the payee considered related to the taxpayer under section 267(b) or 707(b)* of the
Internal Revenue Code? (This test determines whether the payee is a "related entity.")

*Section 267, IRC incorporates Section 707(b), applicable to partnerships, by reference.

2. Is the expense for interest or rent that the
taxpayer would otherwise deduct as an
expense* on its Wisconsin return?

*For individuals, this does not include amounts that
would be included in the itemized deduction credit.
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Continue to
Question 4.

Make a Wisconsin addition
modification to “add back”
the expense.

3. Does the expense satisfy
one of the criteria given in
Schedule RT, Part I11?
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Do not deduct the
expense. Complete
Schedule RT-1 and
provide it to the
related entity.

Make a Wisconsin
subtraction modification
to deduct the expense.

Continue to

No disclosure
required.

4. Are the taxpayer’s total expenses
paid, accrued, or incurred to all "related
entities" greater than $100,000?*

*After multiplying by apportionment ratio, if a
multistate taxpayer.

Schedule RT
not required.

5. Is the total amount of
related entity expenses
for interest, rent,
royalties, management
and service fees, and
inventory purchases
greater than $100,0007?
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Question 4.
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apportionment ratio. greater than $10% of
k / the taxpayer’s total
expenses?*

anluding cost of goods sold/

Complete line 4c of No entry required on
Schedule RT and Schedule RT, line 4c. If
submit a answer to Question 5
supplemental was "No," Schedule RT
schedule to identify not required.

those expenses.




